snelle levering-SAutope Ciclismo MTB --NORTHWAVE RAZER --Misura 45 --kleure Nero bbkmaa34537-Fietsschoenen en overschoenen

snelle levering-SAutope Ciclismo MTB --NORTHWAVE RAZER --Misura 45 --kleure Nero bbkmaa34537-Fietsschoenen en overschoenen

SAutope Ciclismo MTB --NORTHWAVE RAZER --Misura 45 --kleure Nero

Welkom op ‘Trap voor trap’. Op deze site laten wij, Johan en Ariane, weten hoe het ons vergaat op onze fietsreis door de Verenigde Staten van Amerika. We doen van april tot juli 2019 onregelmatig verslag als we via de Trans America Bicycle Trail (ook wel Transam genaamd) van de oost- naar de westkust trekken.

Als dit stadium vaak wordt verstoord door frequent ontwaken

Drie jaar hebben we ons voorbereid om de Transam te kunnen fietsen. Alles is geregeld. Tot 24 uur voor vertrek. Een appje van KLM. ‘Hi Johan, jouw vlucht is helaas geannuleerd’. En bedankt. 

Een directe vlucht lukt niet meer. Uiteindelijk kunnen we met Delta via New York naar Washington DC. Voor Paul en Henk Jan, onzeSHImanO 15 Metanium DC XG Bait haspel ;167 chauffeurs van de dag, betekent het extra vroeg opstaan. Vroeg in de ochtend, om half vijf staan ze voor onze deur. Paasmorgen is lekker rustig rijden en we zijn ruim op tijd op Schiphol.

Op het vliegveld in het bagagedepot pakken we de fietsen in een speciale fietsdoos. Ondanks de grote dozen krijgen we geen voorkeursbehandeling bij de incheckbalie zoals de vorige keer. Wel mogen we in eerste instantie de bagage extra betalen omdat die bij het in plaats van iets nieuwsoverboeken niet is meegenomen in de registratie. Met mijn vriendelijke uitstraling weet ik overtuigend genoeg over te komen om dit ongedaan te krijgen. Naast elkaar zitten is helaas niet mogelijk. Het vliegtuig zit helemaal vol.

Op het schermpje in de vliegtuigstoel verschijnt de afstand van Amsterdam naarAIRTRACKS Funktions Winter Thermo Fahrradjack Pro Team II Softshell WinddichtNew York: 5865 km. Nu realiseer ik mij hoe ver we gaan fietsen. Wij doen ruim 1000 km meer.

Het nadeel van overstappen in New York is het slepen met bagage en de fietsen. Volgens de medewerker van KLM kan een overstap makkelijk in anderhalf uurS&M Bikes BMX netwerkneck FLT Stem --zwart. In theorie wel, in de praktijk staan we anderhalf uur voor de immigratiedienst te wachten. En is onze vlucht naar Washington vertrokken. Helaas zijn alle vluchten voor vandaag vol. Morgen kunnen we om 9.00 uur mee met de eerste vlucht naar Washington. Vannacht slapen we in New York. 

De fietsen laten we op het vliegveld bij een bagagedepot. We annuleren en regelen nieuwe hotelreserveringen en het hoeft helemaal niet te wijzen op slaapapneu als je vaak je dromen niet herinnertautohuur. Met een beetje mazzel kunnen we morgen in een keer door naar Yorktown. Daar begint ons fietsavontuur en zit we volgens de planning weer op schema.

Onze omgeboekte vlucht vertrekt om 9.00 uur. Op advies van de grondstewardess zijn we vroeg op JFK vanwege de verwachte grote drukte.Korkers Autobide K-5000 Series Sport Safety Footwear zwart afmeting Medium 8-9 1 2

Onze fietsdozen moeten nog een nieuw bagagelabel hebben. Na ruim een uur van het kastje naar de muur te zijn gestuurd kent elke baliemedewerker dat stel met die onmogelijke bepakking. Uiteindelijk geeft een supervisor toestemming om er een nieuw label op te plakken. Wel geeft de supervisor aan dat we in een klein vliegtuig naar Washington gaan, Vintage BMX Tange HG-3 made in JAPAN COBRA Grips Suppl fiets netwerkdus er is een kans dat de fietsen later komen…

In Washington ontmoeten we een Nederlands gezin metNa een lange werkdag sta ik in de supermarkt en ik besef me dat ik nog geen goede daad heb gedaan dezelfde reisproblemen als wij, maar dan zonder fietsen. Dat schept een band en we kunnen even lekker af reageren.

Zowaar zijn de tassen en fietsen in Washington samen met ons aangekomen. De dozen zijn open gesneden en opnieuw dicht getaped en bevatten een briefje van Transportation Security Administration met excuses voor het opensnijden van de dozen. Dit is gedaan voor onze eigen bescherming en onze medepassagiers.

Met een opnieuw gehuurde Dodge Grand Caravan vervoeren we de dozen naar Yorktown. De oude huurovereenkomst was door alle vertraging vervallen.

Onderdelen van de fietsen steken uit de dozen en de handgrepen zijn uitgescheurd. Nog een keer gebruiken is onmogelijk. In stukken gesneden gaan ze de vuilcontainer in. De fietsen staan weer in elkaar en morgen worden de eerste kilometers gemaakt op de fiets.

Het voordeel van een jetlag is vroeg in de morgen beginnen met fietsen. Om tien over half zeven vertrekken we naar het centrum van Yorktown, Virginia voor het officiële begin van onze tocht. Eerst een fotosessie bij Yorktown monument, het startpunt van de Transam. Ski Fisher afmeting Maru 76 176 cm Binding Fisher x 10 Sci Esqui BeVoor ons een historisch moment. Voor anderen niet, zo vroeg in de ochtend. Het wordt behelpen met de zelfontspanner op het fototoestel.

Bij het strand dopen we onze achterwielen in de Atlantische Oceaan (of eigenlijk de York River die uitkomt in de oceaan). Een goede traditie onder Transammers. Gelukkig loopt hier één dame met een hondje, die wil wel van veraf een foto maken van ons. Je weet tijdens je droom dat je droomtVanwege het hondje mag ze niet op het strand komen. Regels zijn nu eenmaal regels in Amerika.

Via de de Colonial Parkway rijden we langs de York River naar Williamsburg. Een historisch koloniaal stadje, volledig ingericht om hordes toeristen te ontvangen. We steken Anthem Ride Snowboard laarzen --US 8, UK 7 EUR 40.5de landtong over en vervolgen onze route nog steeds via de Colonial Parkway langs de James River naar Jamestown. Samen vormen deze drie plaatsen de Historic Triangle, waar de eerste kolonisten zich settelden. 

De route gaat over in de Virginia Capital Trail. Een fietspad van 83 km welke loopt van de huidige hoofdstad Richmond naar Jamestown, de eerste hoofdstad van Virginia. Een fietser vertelde dat het hele project vlug is afgerond voor het WK wielrennen in Pikeur Vitana Ladies WaterBesteendig Jasje. Het is een beetje vreemd als er geen enkel fietspad is in de plaats waar het WK wielrennen wordt gehouden. Het fietspad is een succes want vandaag zijn we tientallen fietsers tegen gekomen. En niemand heeft een e-bike. 

Onze slaapplaats is in Willis United Methodist Church. De leden stellen de kerk open voor fietsers. We krijgen een hartelijk welkom. Een geweldig initiatief, dat vaker schijnt voor te komen in dit land. Slapen kan op de grond in een van de vergaderzaaltjes van deEn kijk eens wat je aan papieren bekertjes bespaart op zo’n dag! (zie foto) kerk. Er is een douche en een keuken. Meer hebben we niet nodig. Het kerkkoor heeft vanavond repetitie. Dat geeft een extra dimensie aan ons avondeten.

Nog maar net op weg vanmorgen en ik hoor mezelf ‘oh wat leuk’ roepen bij het zien van de ochtendzon die op een tuin vol met bloeiende rododendrons schijnt. Johan kijkt achterom en zegt dat dit niet de laatste keer geweest zal zijn dat hij mij dit hoort zeggen deze reis. Hij heeft gelijk want ik ben redelijk voorspelbaar.

Wat maakt het allemaal zo leuk hier onderweg in de VS? Om te beginnen de talloze eekhoorntjes en de rode vogeltjes (Cardinal, de Statebird of Virginia). Vanmorgen vertrokken we onder schooltijd en werden ingehaald door talloze schoolbussen (van die leuke gele). Schoolbussen waarvoor automobilisten overigens respect hebben. Wanneer kindertjes in- of uitstappen, is het verboden om de bus in te halen. En dat wordt ook gewoon niet gedaan. Overigens is het Bont Vaypor S schoenen --wit --afmeting --41 Breedook heel leuk en fijn dat de auto’s erg voorzichtig om fietsers heen rijden. Daarbij komt het voor dat de bijrijder uit het raam hangt en je een goede en veilige reis toewenst . 

Leuk (en soms minder leuk) zijn goed bedoelde adviezen van pensionado’s die oprecht menen dat de Grand Canyon echt niet ver omrijden is en dat je deze zeker niet mag missen. Pensionado’s die in enorme motorhomes aan komen rijden en waarachter nog een flinke Chrysler Voyager bungelt. Die graag een praatje met je maken en oprecht vinden dat Trump een schande voor het land is….

Sommigen zie je ook als vrijwilliger in historische plaatsen als Williamsburg in koloniale kleding gehuld maar dan wel met zonnebril en witte Nikes. 

Leuk zijn de digitale lichtborden bij de talloze kerken die deDerailleur Front Weld Campagnolo Record Autobon Brazeon Front Derailleur dienst aankondigen en ook nog de blessings van de Lord meegeven aan voorbijgangers. Dezelfde kerken bieden wel aan fietsers zoals wij belangeloos onderdak, inclusief warme douche, Dit kan erop wijzen dat je niet lekker in je vel zitschone handdoeken en een gevulde koelkast en dat is dan wel weer erg leuk (met name na een lange hete dag). Ook dit is Amerika…

Vanavond op de camping is er ‘free dinner’ (BBQ) en morgen een ‘free waffle breakfast’, welke Nederlander vindt dat nu niet leuk???

De natuur is ook leuk
naast de verpleger of verpleegster die de moeder bijstaat na de bevalling

 

Na een korte rit komen we aan in Palmyra. Ariane denkt direct aan Sinterklaas, maar die komt uit Myra. We verblijven weer in een kerk. We worden hartelijk PRO SERIES blauw MONGOSE HANDLEBAR PAD NOS OUD SCHOOL BMXontvangen door Cindy en haar man. De faciliteiten zijn nog beter dan in de vorige kerk in Glendale.

Palmyra heeft ook een postkantoor. Helaas is dat op zaterdagmiddag gesloten.

gezonder en stressbestendiger wordt

We zijn net uit Palmyra en daar zien we de eerste bergenDAIWA snorharen toernooi SS750 AH0059 van de Blue Ridge Mountains. Nog een dagje fietsen en we zijn aan de voet van deze bergrug.

Dwars door Charlottesville, VAMet Fsa Orbit Cf Acb UD Autobon 1 8-1, 5 Tapenetwerk Full Integrated

Eerst nog eens een flinke portie heuvels verwerken. We blijven op een hoogte van 150 – 200 meter. En toch hebben we aan het eind van de dag 964 hoogtemeters afgelegd. Een nieuwTecnifibre Tour Endurance 12R Zak 2019 zwart record voor deze trip. We hebben ons al aardig goed in conditieNIEUWE RJ Classics Ladies Soft Shell Shadbury zwart 8330C, divers afmetings getrapt, ondanks het verschil in voorbereiding. Voor ons vertrek heeft Johan dit jaar al 2300 kilometer gefietst en Ariane 98. Beide trainingsmethoden zijn dus mogelijk.  

Onderweg moeten we voldoende eten om hongerklop te voorkomen. Vooral een ‘convenience store’ is een favoriete plaats om even te rusten en een kopNOS GAERNE Polaire MTB winterfietsschoenen SAutope EU42 in zwart zilver NIEUW koffie met muffin of een cola te scoren. Een convenience store is een soort ‘buurtsuper’ in niemandsland, zonder vers voedsel, maar er zijn veel calorieën verkrijgbaar. 

Ook de gieren hebben hongerHet is normaal als je je sommige nachten niets herinnert over je dromen

Ondanks het mooie uitzicht zijn de heuvels in Virginia lastig om te fietsen. We komen niet in ons ritme, de hellingshoek is onregelmatig en het blijft zoeken naar de juiste versnelling. Vandaag hebben we ze alle dertig gebruikt. We denken dat we liever gewoon een lange Cannonadale Saeco zwart Lichtning Jersey Medium nieuw met tags caad7weg naar de top van een berg rijden. Morgen gaan we het zien en voelen, dan stijgen we naar 1000 meter hoogte.

Leuk wonen in de heuvels

We staan op een camping vlak bij Greenwood. Gelijk met ons komt er nog een mede kampeerder aan. Hij heeft iets meer parkeerruimte nodig dan wij. 

De auto zit met een trekhaak vast aan de camper

 

snelle levering-SAutope Ciclismo MTB --NORTHWAVE RAZER --Misura 45 --kleure Nero bbkmaa34537-Fietsschoenen en overschoenen

Kort voor ons vertrek naar de USA kregen we het boek ‘Het wonder van Iowa’ van Bas van Oort. Hier in beschrijft hij hoe hij destijds met een vriend fietsend dwars door de USA is getrokken. Een en ander viel niet altijd mee. Waar zijn vriend fluitend de bergen op fietste, had hij nogal eens zijn ‘granny gear’ nodig.

De Granny gear ofwel het lichtste verzet; wordt liever vermeden door de echte wielrenner. Die heeft deze niet nodig; komt met een tandje minder ook omhoog.

Vandaag is voor mij de dag waar ik het meest tegen opzie. We gaan de Appalachen in! De Smokey Mountains zijn de eerste bergen van deze reis die we over gaan. Niet de hoogste maar wel die met de gemeenste stijgingen. Welk blog ik ook gelezen heb; ORVIS Hydros I Groot Arbor-REEL 1Spool fly reelvandaag wordt het schijnbaar ‘horrible’!

Zoals in een eerder verslag staat is mijn voorbereiding thuis op deze reis niet noemenswaardig geweest. Vooraf maar weinig kilometers gemaakt en al zeker geen hoogtemeters (op enkele viaducten na). Vandaag dus de ‘dag des oordeels’….

SInds de geboorte van onze prachtige kleinzoon ben ik echter wel 0.726.580 4 Selle SMP Extra Gel MTB Saddle Mountainofficieel een granny, heb ook de bijbehorende versnelling en zeker geen fietsschaamte.

De dag samengevat: ik heb alle hoogtemeters vandaag overwonnen; grotendeels op mijn granny gear dat wel! Volgens Johan, die over Maver MVR Fighting no. 4de statistieken gaat, zijn het er 1178 geweest in 45 kilometer. Ik heb maar een keer hoeven afstappen in een haarspeldbocht van 15% toen een auto mij inhaalde…. Het fietsen in de bergen viel niet mee, maar ik vond het niet horrible. 

Aankomen boven op de Blue Ridge Parkway, Maar het gezicht van mijn man als ik thuiskom met een volle zak afvaleen toeristische weg (zonder vrachtverkeer) die over de gehele Smokey Mountains loopt, geeft een geweldig gevoel. Nahijgend nemen we het prachtige uitzicht in ons op en maken de eerste foto’s van de Parkway. Jansport H2O Juno 68 Hiking Rugzak zwart Army groen Internal FrameAlle jassen gaan aan want er waait al de hele dag een gemene koude wind en het is maar 13 graden. We gaan verder de Parkway op; daarbij nog weer verder klimmend naar de top van ‘Ravens Roost’ op 3200 Ft (975 meter).

Daarna een heerlijke afdaling (wie dat bedacht heeft verdient een lintje) waarna we ineens bij de camping ‘Royal Oaks Cabins’  in het plaatsje Love zijn. Venzo Mountain Bike Fiets Shimano SPD schoenen Multiple release CleatsDe campingbaas blijkt met name zijn inkomsten te behalen uit de verhuur van cabins, een soort blokhutten, inclusiefMaar als je je meerdere dromen herinnert een eigen douche en kachel. Dat lijkt ons vandaag aantrekkelijker dan een koude open kampeerplek. 

We zitten inmiddels rozig bij de warme kachel en de was wappert buiten. Ik mis nog een borrel maar we zitten in een ‘dry county’ ofwel niet verkrijgbaar. Je kunt niet alles hebben….

naast de verpleger of verpleegster die de moeder bijstaat na de bevalling Diving Console Scuba Dive Computerbackup DrukDiepte Gauge Compass Combo